Egungoagentemuseoa

Itsasertzetik 4

Getariako jatetxe baten arduradunaren hausnarketa

Getarian jarraitzen dugu eta bertako jatetxe garrantzitsuenetako arduradunarekin hitz egin dugu. Establezimendu horiek euskal gastronomia, kultura eta itsas ondarearen oinarrizko zutabeetako bat eratzen dute eta nazioarte mailan erreferentzia dira.

Itsasertzetik 3

Getariako arrantzale kofradiako kide baten hausnarketa

Getarian arrantzale kofradiako arduradunetako baten iritziak eta testigantzak jaso ditugu.

Itsasertzetik 2

Bretxako azokako saltzaile baten hausnarketa

Bretxako azokara hurbildu gara. Bertan, arrain saltzaile batek krisi honen ondorioei buruz emandako testigantzak eta hausnarketak jaso ditugu.

Itsasertzetik 1

Arrantzale baten hausnarketa

Portutik urrundu gabe, lehen zenbaki honetan hiriko arrantzale kofradiako arrantza patroietako baten hausnarketen laburpen bat jaso dugu.

Itsasertzetik 5

Kontserba lantegi baten egoera COVID-19aren garaian

Markina-Xemeinera gerturatu ginen, bertan Olasagasti arrain kontserba enpresaren iritziak eta testigantzak biltzeko asmoz.

Itsasertzetik 6

Donostiako belaontzi baten egoera COVID-19 garaian

Hondarribiara eta Donostiara hurbildu nahi izan dugu yateko eta aisiako ontziko patroi titulazioko prestatzaile baten testigantza jasotzeko.

Itsasertzetik